Politica de Confidentialitate

Politică de confidențialitate

  1. Informații generale

Una dintre preocuparile principale ale Magazinului de Sapunuri este reprezentata de confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Acesta isi are sediul in Constanta, Str. Dionisie cel Mic/53C, Jud. Constanta, Romania, in calitate de operator de date.

Prezenta pagina are rolul de a va pune la curent si a va informa cu privire la modul in care prelucram datele dvs. cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii www.magazinuldesapunuri.ro. („site-ul”)

      2. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Ca si client al Site-ului, Magazinul de Sapunuri va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume si prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizati Site-ul, Spre exemplu obisnuintele dvs., preferintele sau comportamentul dvs in cadrul Magazinului de Sapunuri, precum si orice alte tipuri de date pe care dvs alegeti in mod direct sa ni  le furnizati, atunci cand creati un cont de utilizator pentru a va usura navigarea in site, si pentru a facilita plasarea comenzilor in cadrul site-ului nostru. 

In cazul in care, pentru a crea un cont de utilizator pe Site, alegeti sa utilizati contul dvs de Facebook sau Google, atunci Magazinul de Sapunuri va prelucra datele publice de profil, afisate de altfel pe aplicatiile respective: nume utilizator si adresa de email.

In situatia in care veti alege sa creati un cont de utilizator, numai inainte de a finaliza comanda, vom solicita adresa dumneavoastra de email in baza careia va fi creat automat un cont. Daca nu veti finaliza comanda, adresa de email si orice alte date furnizate nu vor fi stocate de Magazinul de Sapunuri, iar contul creat va fi automat sters.

II.2. Daca sunteti doar vizitator al site-ului, Magazinul de Sapunuri va va prelucra doar datele cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct, in contextul utilizarii Site-ului.

III. Scopurile și temeiurile prelucrării

III.1. Ca si client al Site-ului, Magazinul de Sapunuri va prelucra datele dvs cu caracter personal, astfel:

  • pentru a desfasura relatia contractuala dintre dvs si Magazinul de Sapunuri, adica pentru preluarea, confirmarea, expedierea si facturarea comenzii plasate de dumneavoastra pe Site, informarea asupra starii comenzii, organizarea in cazul returului produselor comandate, etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Magazinul de Sapunuri, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor https://magazinuldesapunuri.ro/termeni-si-conditii/. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executareaa acestui contract. In situatia in care refuzati sa ne furnizati aceste date, poate duce la imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dvs si Magazinul de Sapunuri.

  • pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă Magazinul de Sapunuri în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru acest scop, este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra în acest scop este necesara. Un refuz din partea dvs poate avea drept consecinta imposibilitatea Magazinului de Sapunuri de a respecta obligatiile legale ce ii revin, si deci imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

  • pentru activitati de marketing, adica pentru transmiterea prin email sau sms de newslettere comerciale privind produsele si serviciile oferite de Magazinul de Sapunuri.

Temei: Prelucrarea datelor dvs cu caracter personal pentru acest scop, se va face daca alegeti sa ne dati consimtamantul.

Exprimrea consimtamantului pentru prelucrarea datelor in acest scop se face prin bifarea casutei corespunzatoare, in momentul crearii contului sau dupa crearea acestuia, in sectiunea „Contul meu”. Pentru a va dezabona de la primirea comunicarilor comerciale, puteti sa folositi linkul de la finalul fiecarui email. De asemenea, puteti face acest lucru din sectiunea „Contul meu”

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Daca refuzati sa va dati consimtamantul pentru prelucrarea datelor dvs cu caracter personal in acest scop, nu vor exista urmari negative pentru dumneavoastra.

  • pentru efectuarea diverselor analize si raportari privind modul de functionare al Site-ului, pentru realizarea de profiluri de preferinte de consum, si mai ales pentru imbunatatirea experientei oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dvs pentru acest scop, are la baza interesul legitim al Magazinului de Sapunuri de a imbunatati permanent experienta clientilor sai pe Site. Este voluntara furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop. In situatia in care refuzati sa furnizati aceste date pentru acest scop, nu vor exista consecinte negative pentru dvs.

III.2. Ca si vizitator al Site-ului, Magazinul de Sapunuri va prelucra datele dvs cu caracter personal astfel:

  • pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea de emailuri sau sms-uri, de comunicari comerciale referitoare la produsele si serviciile oferite de Magazinul de Sapunuri, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter, va exprimati consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop. Ca sa va dezabonati de la primirea comunicarilor comerciale, puteti folosi linkul de la finalul fiecarui email pe care vi-l trimitem, cu comunicari comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Daca refuzati sa va dati consimtamantul pentru prelucrarea datelor dvs in acest scop, nu vor exista urmari negative pentru dumneavoastra.

  • pentru solutionarea reclamatiilor, plangerilor cat si pentru a monitoriza traficul si a imbunatati experienta dvs oferita pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Magazinului de Sapunuri de a asigura functionarea corecta a Site-ului, dar si pentru a  aduce permanent imbunatatiri experientei vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.

In acest scop, furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, este voluntara. Daca refuzati furnizarea datelor, nu vor exista urmari negative pentru dumneavoastra.

  1. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Magazinul de Sapunuri va prelucra datele dvs cu caracter personal, ca principiu, doar atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

In situatia in care sunteti clientul nostru inregistrat, vom prelucra datele dvs pe intreaga durata a raporturilor contractuale, iar ulterior, conform obligatiilor legale care revin in sarcina Magazinului de Sapunuri (spre exemplu, in cazul documentelor justificative financiar-contabile, termenul prevazut de lege pentru pastrare este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite)

Daca sunteti clientul nostru, si exercitati optiunea de a sterge contul de utilizator, puteti face acest lucru prin apasarea butonului „Stergere cont”. Magazinul de Sapunuri va intelege aceasta actiune ca alegerea dvs de a va dezabona de la primirea de comunicari comerciale, comunicari prin care va informam despre produsele si serviciile oferite prin intermediul Site-ului. Daca veti alege sa stergeti contul de utilizator, nu va vom mai trimite emailuri de acest gen. Este important sa stiti ca, stergerea contului nu va avea ca efect automat si stergerea datelor dvs cu caracter personal. Daca doriti sa nu va mai prelucram datele cu caracter personal, sau daca doriti stergerea lor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul VII, mai jos. In situatia in care aveti deja o comanda activa pe cont, si doriti totusi stergerea contului, trebuie sa stiti ca aceasta se va face abia dupa ce vom livra produsele si dupa ce vom finaliza comanda.

In cazl retragerii consimtamantului pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, Magazinul de Sapunuri va inceta prelucrarea acestor date. Nu vor fi afectate prelucrarile desfasurate de Magazinul de Sapunuri pe  baza consimtamantului exprimat de dvs inainte de retragerea acestuia.

  1. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru a-si indeplini scopurile de prelucrare, Magazinul de Sapunuri poate sa dezvaluie datele dvs catre parteneri, catre terte persoane sau catre entitati care sprijina Magazinul de Sapunuri in desfasurarea activitatii sale prin Site. Acestea pot fi: firme de curierat, furnizori de servicii IT sau autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Magazinul de Sapunuri poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Magazinul de Sapunuri  în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • Pentru a putea administra Site-ul;
  • In situatiile in care este necesar sa atribuim premii sau alte castiguri obtinute ca urmare a participarii la diverse campanii promotionale organizate de catre Magazinul de Sapunuri;
  • Pentru imbunatatirea, personalizarea si mentinerea Site-ului, precum si a serviciilor derulate prin intermediul lu;
  • Pentru efectuarea de analize a datelor, pentru testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, pentru dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
  • Pentru transmiterea de comunicari comerciale in scop de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
  • Atunci cand dezvaluirea acestor date cu caracter personal este impusa de lege, etc.
  1. Transferul datelor cu caracter personal

Se pot transfera in afara Romaniei datele cu caracter personal pe care le-ati furnizat catre Magazinul de Sapunuri, dar doar catre state din UE.

VII. Drepturile de care beneficiați

Beneficiati de urmatoarele drepturi, in conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, ca si persoane vizate:

  • Dreptul de a primi detalii despre activitatile de prelucrare efectuate de catre Magazinul de Sapunuri, asa cum sunt ele descrise in prezentul document;
  • Dreptul de acces la date, respectiv de a obtine confirmarea din partea Magazinului de Sapunuri cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum si modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrare, dar si destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc.
  • Aveti dreptul de a obtine corectarea de catre Magazinul de Sapunuri, fara intarzieri justificate, a datelor cu caracter personal inexacte/nejustificate. De asemenea, aveti dreptul la completarea datelor incomplete. Rectificarea sau completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru este imposibil si se dovedeste a fi asa, sau presupune eforturi disproportionate;
  • Aveti dreptul sa va stergeti datele, fara intarzieri nejustificate („dreptul de a fi uitat”), in situatia in care se aplica unul din motivele urmatoare:
    • datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
    • daca este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
    • daca persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
    • daca datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    • atunci cand datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
    • atunci cand datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale, conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
  • exista posibilitatea ca in urma solicitarii dvs de a sterge datele, Magazinul de Sapunuri sa faca anonime aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal), si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;
  • aveti dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor, daca:
    • persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
    • prelucrarea a fost facuta ilegal, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
    • operatorul nu mai are nevoie de datele dvs cu caracter personal in scopul prelucrarii, insa persoana vizata i  le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta, sau
    • persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decat cele de  marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
  • aveti dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre Magazinul de Sapunuri catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu 
  • dreptul la opozitie – cu privire la activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor prevazute mai jos:
    • in orice moment, din motive care au legatura cu situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in interesul legitim al Magazinului de Sapunuri sau in temeiul interesului public. Fac exceptie cazurile in care Magazinul de Sapunuri poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate, sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
    • in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificarea, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.
  • aveti dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
  • dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.
  • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: office@magazinuldesapunuri.ro.